Посета на CiO на ОБСЕ, Бујар Османи на Украина

17 јануари 2023

На 16.01.2023г. во прва посета како CiO на ОБСЕ, МНР Бујар Османи беше во Украина. Прво го посети местото Бородјанка кое е одалечено околи 50тина километри од Кијив и има големи разорувања од војната. Потоа следеа средбите со МНР на Украина Кулеба, Претседателот на Врховната Рада Стефанчук и со Претседателот на Украина Зеленски.