Embassy of the Republic of North Macedonia in Ukraine

Latest news

Состанок на амбасадорот Ефремов со новиот амбасадор на Шпанија, Ricardo López-Aranda

На 08.11.2022г. амбасадорот Крум Ефремов одржа прв состанок со новиот амбасадор на Шпанија во Украина, Ricardo Lopez-Aranda.

Амбасадорот Крум Ефремов на 28.10.2022г. ги предаде оригиналте на акредитивните писма на претседателот на Република Ерменија Вахагн Кхачатурjан

На 28.10.2022г. амбасадорот Крум Ефремов ги предаде оригиналите на акредитивните писма на претседателот на Република Ерменија Н.Е. Вахагн Кхачатурјан. Церемонијата се одржа во претседателската палата во Јереван. Амбасадорот Ефремов имаше билатерална средба со претседателот на Република Ерменија, на која се потенцираа сите можности за поголема соработка.

Амбасадорот Ефремов ги предаде копиите од акредитивните писма на ЗМНР на Република Ерменија, Паруир Ховханисјан.

На 26.10.2022г. амбасадорот Крум Ефремов ги предаде копиите на акредитивните писма на ЗМНР на Република Ерменија, Паруир Ховханисјан.

Tourist destinations

Баба Планина, Битола

Охридско езеро, Охрид

Дојранско езеро, Дојран